Returnarea Produselor

Returnarea produselor achizitionate de persoane fizice in urma contractelor la distanta

Atenție!

Dacă vă gândiți să returnați produsul, nu îl utilizați! NU puteți utiliza produsele pe care le-ați primit, înainte de a lua o decizie cu privire la anularea contractului de vânzare-cumpărare. Dreptul de retragere există pentru a vă permite să examinați produsul așa cum ați face-o într-un magazin, nu pentru a vă oferi 14 zile de utilizare gratuită.

Pentru a exista dovada faptului ca este un „contract la distanta” este absolut necesara existenta unei comanzi on-line.
In lipsa unui contract scris, incheierea contractului este considerata in momentul emiterii facturii in urma comenzii directe efectuata pe site.

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative:
Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand cu ziua in care intra in posesia fizica a produsului.

Daca va retrageti, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, inclusiv costurile livrarii initiale, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract.

„Va trebui să suportați costul direct al returnării bunurilor”

Vom efectua aceasta rambursare folosind aceasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care v-ati exprimat acordul expres pentru alta modalitate de rambursare; in orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari.

Returnarea produselor trebuie facuta fara întârzieri nejustificate şi, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-aţi comunicat retragerea. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise retur înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Pentru a informa SOHOMAR CONSULT SRL cu privire la decizia de retragere din contract, consumatorul trebuie sa completeze formularul de returnare produs.

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin posta sau e-mail care sa cuprinda urmatoarele informatii:

Nume complet ( conform facturii de achizitie )
Adresa email: …………….
Numar de telefon: ………………
Numar factura: …………….
Numar comanda: ……………..
Data receptionarii produsului: ………………
Data solicitarii retragerii: ……………..
Denumire produsului de returnat: …………….

Starea produsului:
– sigilat
– urme de utilizare
– defecte estetice
– alte mentiuni

Mod de solutionare:
– inlocuire
– returnarea banilor

Dacă folosiți această opțiune, vă vom transmite fără întârziere, pe un suport durabil (de exemplu prin e-mail), confirmarea de primire a cererii de retragere.”

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire si/sau interventii neautorizate etc.

Nu pot fi returna urmatoarele categorii de produse:

 • Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi.
 • Produse care nu respecta termenii certificatului de garantie.
 • Produse care au fost montate sau utilizate in instalatiile termice & climatizare.
 • Produse ce au fost comandate pe baza de Comanda Speciala in urma achitarii unui avans.
 • Produse ce au fost aduse de prestator conform specificaţiilor clientului.
 • Sisteme termice ( pachete de produse) ce au fost distinct personalizate la cererea consumatorului.
 • Produse consumabile, care prin natura lor, odata desigilate nu pot fi revandute.
 • Produse identice desigilate in cazul achizitionarii mai multor bucati.
 • Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de cumparator.
 • Servicii de consultanta sau de montaj a echipamentelor achizitionate.
 • Produsele care prezinta defectiuni sau vicii de fabricatie (nu defecte cauzate de utilizator, care contravin termeniilor de garantie) in termen de 48 de ore de la receptie vor fi inlocuite (fara alte costuri – in limita stocului disponibil si cu conditia ca produsul sa fie pachet complet exact ca in momentul livrarii). In cazul in care nu se respecta conditiile de returnare, produsul va intra in regim normal de garnatie, conform legii 449/2003.

 

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand.

 

Clientii – persoane juridice, PFA, asociatii, sau orice alta forma de organizare, ce poseda Cod de Inregistrare Fiscala NU beneficiaza de optiunea de returnare a produselor !

 

Pentru informatii suplimentare puteti accesa link-ul Europa.eu